Tretmani tela

Tretman protiv strija

Na koji način radimo tretmane protiv strija?

Strije nastale naglim pucanjem kože usled njenog širenja se ne mogu u potpunosti ukloniti osim hirurškim putem. Međutim Estetski laser centar Be You vam svojim tretmanima garantuje poboljšanje izgleda kože od 50 do 80%.

Tretmani podrazumevaju kombinaciju mehaničkog intenzivnog pilinga (npr. dermorolerima, dermoabrazijom ili dermapenom) i pilinga kiselinama (voćnim ili hemijski piling). Na taj način se postepenim putem izaziva regeneracija tretiranog tkiva, ojačava struktura kože i one gube crvenu boju tj. izjednačavaju se sa bojom kože.

U koliko faza se radi tretman protiv strija?

Tretman se radi u tri faze:

  • U prvoj fazi tretmana, koji je minimalno bolan, na tretiranoj regiji vrši se mehanički piling dermorolerima ili mezoterapijskim instrumentom čija je dubina iglica 2,5 ili 3mm.
  • U drugoj fazi se na tretiranom delu radi piling kiselinama ili hemijski piling da bi se u što većoj meri ukonile ispucale i trajno oštećene ćelije površinske ćelije kože.
  • U trećoj fazi se ultrazvučnim talasima tj. Phonophorezom u mikroiglicama perforirani dermis ubacuju aktivne substance koje pospešuju regeneraciju i multiplikaciju ćelija kože.

Važno je napomenuti da se u Be You centrima koristi Wellcometov (nemačka firma) ultrazvučni aparat koji se koristi i u medicinske svrhe npr. lečenje neurodermitisa, kurijeg oka, psorijaze. Programi ovog aparata su tačno odredjene kombinacije ultrazvučnih talasa od 1, 3 i 10Mhz u zavisnosti od problematike koja se tretira. Dugogodišnja praksa i mnogobrojna klinička testiranja su pokazali da se ovim talasima može ubrzati zalečenje kože i do 3 puta.

Koliko često treba raditi tretman?

Serija  se sastoji od minimalno 3 tretmana koji se izvode u razmacima od minimalno 7 dana a maximalno 14 dana.

Trajanje tretmana je oko 60min.