Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Makenzijeva 23, Slavija
011 383 76 00
065 383 76 01

Be You - Ästhetik Studio
Aachen, Germany
+49 241 401 53 49

Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Tretmani tela

Naslovna Tretmani tela Tretman akustičnim talasima – ‘‘Shockwaves‘‘

Tretman akustičnim talasima – ‘‘Shockwaves‘‘

Šta je Tratman akustičnim talasima  – „Shockwaves“?

“Shockwaves” su akustični talasi veoma visoke amplitude koje prepoznajemo po snažnom “prasku”. Razlikuju se od ultrazvučnih talasa po jačini pritiska koji izazivaju u trenutku po tretiranoj površini.

Shockwave terapija se koristila dugo u medicini (razbijanje kamena u bubregu) i u fizioterapiji za rešavanje bolova u kostima i mišćima. Utvrđeno je imperijskim putem prilikom rada na sportskim povredama na nogama pacijenata da se tokom terapije izuzetno poboljšavalo stanje kože, tačnije koža se zatezala i postajala čvršća i nestajale su celulitne naslage. Kliničko ispitivanje je pokazalo da se ESWT (extracorporeal schock wave therapy) tj. AWT (acoustic wave therapy) terapijama mogu ukloniti masne naslage i celulit od 1 do 3 stepena. Naučne studije su pokazale da ESTW talasi ne samo što izazivaju pozitivne intracelularne efekte u koži i mišićima koji utiču na regeneraciju tkiva, već i redukuju koncetraciju lipida, malondialdehida MDA i plasma proteinskih ugljenika koji se nalaze kod pacijenata sa celulitom. Osim toga shockwave terapija povećava mikrocirkulaciju u koži i permeabilnost ćelija.

Koliko često treba raditi tretman?

U svetu se već dve godine intezivno koristi AWT za tretiranje celulita. Tretmani se izvode 3 – 4 puta nedeljno u trajanju od 30 do 40 minuta u zavisnosti od veličine tretirane regije. Sasvim su bezbolni i prijatni bez ikakavih neželjenih posledica. Eventualno crvenilo koje se pojavi nakon tretmana nestaje u roku od 15 do 30 minuta. Serija od 10 tretmana daje odlične rezultate.