Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Makenzijeva 23, Slavija
011 383 76 00
065 383 76 01

Be You - Ästhetik Studio
Aachen, Germany
+49 241 401 53 49

Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Tretmani tela

Naslovna Tretmani tela Hiropraktika

Hiropraktika

Šta je hiropraktika?

Hiropraktika predstavlja manipulativnu metodu, gde se putem izvođenja određenih pokreta, dovodi do deblokade blokiranog dela tela.

Pimena ove tehnike je poznata već par hiljada godina, gde su se prve manipulacije izvodile na zglobovima životinja. Kao profesija počela je u Americi u Devenportu 1895 godine. Tada je Daniel Palmer uočio da izmešten pršljen (subluksacija), ima tesnu vezu s gluvoćom svog domara. Nakon tretmana, njegov sluh se popravio i to je bio signal, da gospodin Daniel Palmer, 1897. godine osnuje prvu školu hiropraktike. Koreni današnje hiropraktike se nalaze i u tradicionalnoj kineskoj medicini, gde struktura svakog tela određuje njegovu funkciju. Ukoliko dođe do blokade životne energije, dolazi i do pojave bolesti.

Da li su potrebni doktorski nalazi za hiropraktika tretmana?

Pre primene ove metode, uzima se kompletna anamneza od pacijenta. Ako je potrebno, pacijentu se preporuči CT, MR ili RTG snimak dela koji treba tretirati.

U kojim stanjima se može primeniti hiropraktika tretman?
Stanja gde se može primeniti hiropraktika su:

  • Bol u vratu i leđima
  • Diskus hernije
  • Deformitet kičme (skolioze, lordoze, kifoze)
  • Sportske povrede
  • Ukočenost u bilo kom delu lokomotornog sistema
  • Vrtoglavice (vertigo)
  • Trnjenje u rukama i nogama
  • Glavobolje
  • Išijalgija
  • Okoštavanje kičme i zglobova

Da li hiropraktika može da se kombinuje sa drugim terapijama?

Hiropraktika može da se kombinuje i sa drugim vidovima fizikalne terapije, kao što su elektro terapija ili kineziterapija ali i sa drugim oblicima terapija.

Koliko tretmana je potrebno da bismo osetili prve efekte hiropraktike?

Ono sto je značajno reći za HIROPRAKTIKU, to je da se efekat tretmana oseti odmah. Nekada je dovoljan samo jedan tretman, dok je u težim slučajevima ipak potrebno uraditi više tretmana. Tretman je apsolutno bezbolan i bez naglih trzajnih pokreta. Sve se svodi na blage pokrete, koji dovode do vraćanja izmeštenog dela u prvobitno stanje.

Da li je potrebna posebna priprema za tretman?

Nikakva posebna priprema nije neophodna za hiropraktika tretman. Sve što je potrebno jeste da se ponese ponese (ukoliko se ima) neki od gore navedenih snimaka (CT, MR ili RTG) i ukoliko se ima izveštaj lekara specijaliste (fizijatar, neurolog, ortoped ili neke druge specijalnosti).

Ono što je najbitnije za svakog pacijenta je da bude opušten i da ima poverenje u ovaj tretman i fizijatra koji tretman izvodi.