Tretmani lica

Tretman Hidratacije

Šta je tretman Hidratacije?

Tretman Hidratacije je tretman namenjen suvoj i dehidriranoj koži

Koža kao najveći organ je često izložena suncu, saobraćajnom zagađenju, raznim preparatima za higijenu i negu kože, koja narušava njenu pH vrednost, a kao rezultat svega toga najčešće dolazi do dehidratacije kože.

Koji su najčešći uzroci suve i dehidrirane kože?

Najčešći uzroci dehidrirane kože su: starenje, okruženje, zagađenje, pušenje i izlaganje suncu. To su faktori koji svakodnevno oštećuju kožu i remete hidrataciju kroz:
1. Nedostatak hidrolipidnog filma: voda lakše odlazi
2. Nedostatak prirodnog faktora vlažnosti (NMF)

Može doći do dehidratacije kako kod zrele kože, tako i kod mlade koja se adekvatno ne neguje. Prvi znaci dehidratacije su gubitak sjaja i elastičnosti kože, slabljenje tonusa, pojava sitnih bora.

Koje regije se tretiraju tretmanom Hidratacije?

Tretmanom Hidratacije tretiraju se lice, vrat i dekolte. Tretman deluje na prirodne mehanizme hidratacije kože. Cilj je da se postigne sjaj i da se koža nahrani aktivnim supstancama, kako površinski tako i dublji slojevi.

Koji su efekti tretmana Hidratacije?

Tretmanom hidratacije kože pospešuje se stvaranje prirodne hidrolipidne strukture kože,  olakšava epidermalna rekonstrukcija oštećene kože, obezbeđuje dugotrajna hidratacija.

Šta tretman Hidratacije obuhvata?

Tretman Hidratacije obuhvata:

  1. Čišćenje lica
  2. Piling
  3. Masažu
  4. Aplikacuju seruma
  5. Maska
  6. Završna nega

Koja je preporučena serija tretmana hidratacije?

Kako bi se postigli željeni rezultati preporučuje se serija od 4 do 6 tretmana. Tretmani se rade jednom nedeljno, efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana. Koža je osvežena i sjajna.
Tretman traje 60 minuta.