Tretmani lica

Podmlađivanje frakcionalnim RF-om

Šta je frakcionalni RF?

Frakcionalni RF je poslednja reč tehnike u primeni multipolarne radio-frekvencije za rejuvenaciju kože. Idealni razmak između elektroda omogućava da se bipolarna RF energija veoma ravnomerno i precizno aplicira ne tretiranu površinu kože, bez rizika interferenci i preklapanja iako je razmak izmedju elektroda veoma mali.

Aplikatori modernog RF Frakcionalnog sistema su u obliku kružnih ili kvadratnih matrica sa različitim brojem pinova tj. mikroelektroda (25, 64, 144 i 289). RF energija generiše toplotu oko elektrode koja indukuje mikropovređivanje ćelija i na taj način startuje proces regeneracije tj samozalečenja ćelije koji je ujedno i proces rejuvenacije. Za razliku od standardnih bipolarnih RF aparata, novitet je matrica gustih polova koja dozvoljava da se prenosi mnogo veća količina toplotne energije bezbolnije za pacijenta i bez negativnih efekata kao što su opekotine i preterano crvenilo.

Koji su efekti tretmana Frakcionalnim RF-om?

Svaki aplikator se koristi za određenu oblast lica ili tela sa sledećim efektima:

  • Smanjenje pora i oblikovanje
  • Lečenje akni i ožiljaka od akni
  • Zatezanje i ublažavanje bora
  • Redukcija hiperpigmentacije i izjednačavanje boje kože

Koliko često treba raditi tretman?

Tretmani zatezanja lica ili opuštene kože kolena i ruku se izvode u dve faze:

  • I faza – tretmani matričnim aplikatorom, regija se prelazi po tri puta, u trajanju od 15-20min
  • II faza – tretmani bipolarnim ili 4-polarnim aplikatorom u trajanju od 10min

 

Nakon tretmana koža se blago zacrveni i oseća se da malo bridi, ali je vreme oporavka relativno kratko i moguće je odmah nastaviti radni dan.
Potrebno je uraditi 4 tretmana u razmacima od 7 dana.
Trajanje tretmana je oko 30 min.

Kada su vidljivi rezultati tretmana?

Rezultati su vidljivi već sutradana nakon prvog tretmana. Pacijent oseća blago peckanje i zatezanje kože. Kombinacija ovih tretmana sa dermoroler tretmanima daje izvanredne rezultate jer mikroneedling dodatno pospešuje cirkulaciju i produkciju kolagena dok termalni efekat ima jako dejstvo na umrežavanje kolagenih vlakana.