Tretmani lica

Mezoterapija bez igala (ELOS, UZ)

Šta je lifting ultrazvukom?

Lifting ultrazvukom je mezoterapija bez igala kojim se izuzetno poboljšava opšti izgled kože i eliminišu sitnije bore, tj. ima efekat „rejuvenacije“ (podmlađivanja) kože.

Šta su bore?

Bore su strukturna modifikacija površine kože. Prepoznajemo 4 različita nivoa promene u zavisnosti od dubine i sloja kože koji je zahvaćen:

  • Duboke bore (npr. nazolabijalna bora) – ca. 250-400 μm dubine
  • Permanentne bore (npr. bora u korenu nosa, bore na čelu) – ca. 100 μm dubine
  • Sitnije bore (npr. bore u uglovima očiju) – 10-30 μm dubine
  • Mikroreljef kože – epidermalne promene koje utiču na spoljni izgled kože

Koji su efekti tretmana?

Ultrazvuk (LDM-lokalna dinamička mikromasaža) izuzetno poboljšava opšti izgled kože i eliminiše sitnije bore, tj. ima efekat „rejuvenacije“ (podmalđivanja) kože. Ćelije kože apsorbuju energiju ultrazvučnog zračenja (10MHz i 3MHz koje alterira od 100 do 1000 puta u sekundi).

Veoma važan je i mehanički efekat ultrazvučnih talasa, koji izaziva mikrostruje („mikromasažu ćelija“) i povećava poroznost membrana ćelija kože, što automatski omogućava da procenat vode u međućelijskom prostoru poraste, usled čega koža dobija zdraviji i mlađi izgled. Time se postiže i bolja razmena materija u ćelijama koja je neophodna za zdravo funkcionisanje kože. Takođe, LDM ima efekat limfne drenaže i omogućuje da se kvalitetne materije difuzno rasporede u drugom sloju epidermisa.

Koliko često treba raditi tretman?

Preporučuje se kura od 10 tretmana da bi se ćelije u potpunosti „razbudile“. Tretmani se obavljaju 1-3 puta nedeljno u trajanju od 3-4 nedelje. Efekat je vidljiv već nakon 4-5 tretmana, a trajaće sledećih 6 meseci do godinu dana u zavisnosti u zavisnosti od ishrane, kvaliteta životne sredine i starosti pacijenta. Preporučuje se da se nakon 6 – 8 meseci obavi 1 ili 2 tretmana obnove da bi se produžio efekat lučenja kolagena i elastina. Sam tretman je prijatan i opuštajući i traje 40 minuta.

Ima li tretman kontraindikacije i nus pojave?

LDM-Sonoskin ultrazvučni talasi se koriste već više od decenije u medicinske svrhe gde se do sada nije pojavio ni jedan jedin slučaj negativnih efekata. Smatra se da je LDM-Sonoskin zračenje nije štetno i ne proizvodi nikakve nuspojave u organizmu čoveka, jer se u ovom aparatu frekvencija talasa menja veoma velikom brzinom pa se u telu ne pojavljuju i ne zadržavaju konstantni talasi. Osobe koje ne smeju da se podvrgnu tretmanu ultrazvuka su osobe koje se leče od raka i osobe sa pejsmejkerom.