Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Makenzijeva 23, Slavija
011 383 76 00
065 383 76 01

Be You - Ästhetik Studio
Aachen, Germany
+49 241 401 53 49

Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Tretmani lica

Naslovna Tretmani lica Mezoterapija bez igala (ELOS, UZ)

Mezoterapija bez igala (ELOS, UZ)

Šta je lifting ultrazvukom?

Lifting ultrazvukom je mezoterapija bez igala kojim se izuzetno poboljšava opšti izgled kože i eliminišu sitnije bore, tj. ima efekat „rejuvenacije“ (podmlađivanja) kože.

Šta su bore?

Bore su strukturna modifikacija površine kože. Prepoznajemo 4 različita nivoa promene u zavisnosti od dubine i sloja kože koji je zahvaćen:

  • Duboke bore (npr. nazolabijalna bora) – ca. 250-400 μm dubine
  • Permanentne bore (npr. bora u korenu nosa, bore na čelu) – ca. 100 μm dubine
  • Sitnije bore (npr. bore u uglovima očiju) – 10-30 μm dubine
  • Mikroreljef kože – epidermalne promene koje utiču na spoljni izgled kože

Koji su efekti tretmana?

Ultrazvuk (LDM-lokalna dinamička mikromasaža) izuzetno poboljšava opšti izgled kože i eliminiše sitnije bore, tj. ima efekat „rejuvenacije“ (podmalđivanja) kože. Ćelije kože apsorbuju energiju ultrazvučnog zračenja (10MHz i 3MHz koje alterira od 100 do 1000 puta u sekundi).

Veoma važan je i mehanički efekat ultrazvučnih talasa, koji izaziva mikrostruje („mikromasažu ćelija“) i povećava poroznost membrana ćelija kože, što automatski omogućava da procenat vode u međućelijskom prostoru poraste, usled čega koža dobija zdraviji i mlađi izgled. Time se postiže i bolja razmena materija u ćelijama koja je neophodna za zdravo funkcionisanje kože. Takođe, LDM ima efekat limfne drenaže i omogućuje da se kvalitetne materije difuzno rasporede u drugom sloju epidermisa.

Koliko često treba raditi tretman?

Preporučuje se kura od 10 tretmana da bi se ćelije u potpunosti „razbudile“. Tretmani se obavljaju 1-3 puta nedeljno u trajanju od 3-4 nedelje. Efekat je vidljiv već nakon 4-5 tretmana, a trajaće sledećih 6 meseci do godinu dana u zavisnosti u zavisnosti od ishrane, kvaliteta životne sredine i starosti pacijenta. Preporučuje se da se nakon 6 – 8 meseci obavi 1 ili 2 tretmana obnove da bi se produžio efekat lučenja kolagena i elastina. Sam tretman je prijatan i opuštajući i traje 40 minuta.

Ima li tretman kontraindikacije i nus pojave?

LDM-Sonoskin ultrazvučni talasi se koriste već više od decenije u medicinske svrhe gde se do sada nije pojavio ni jedan jedin slučaj negativnih efekata. Smatra se da je LDM-Sonoskin zračenje nije štetno i ne proizvodi nikakve nuspojave u organizmu čoveka, jer se u ovom aparatu frekvencija talasa menja veoma velikom brzinom pa se u telu ne pojavljuju i ne zadržavaju konstantni talasi. Osobe koje ne smeju da se podvrgnu tretmanu ultrazvuka su osobe koje se leče od raka i osobe sa pejsmejkerom.