Trajna epilacija

Trajna epilacija diodnim laserom

Šta je diodni laser?

Diodni laser od 808nm je najmoderniji laser za trajnu epilaciju (1996. se pojavio na tržištu). Američka asocijacija FDA ga je 2006. priznala kao laser za TRAJNO uklanjanje dlaka pored Aleksandrit lasera i NdYag lasera (IPL i SHR sistemi nisu priznati od FDA). Ovim laserom se skoro bezbolno mogu tretirati svi tipovi kože i svi tipovi dlačica (čak i vrlo tanke dlake se uklanjaju aplikacijom visoke energije do 160 J/cm2).

Za razliku od SHR sistema od 808nm čija se sonda sastoji od kvarc (xenon) lampe kao svetlosnog izvora energije sa filterima za talasnu dužinu 808nm, sonda diodnog lasera ima čist koherentan svetlosni zrakod 808nm proizveden diodama.

Be You aparati koriste DILAS diode, najpreciznije nemačke tehnologije (cena same diode koja se ugrađuje u sondu u Nemačkoj pod specifičnim tehničkim uslovima je 7500EU). Zbog toga termička energija ovog zraka je oko 5-10 puta jača od energije kvarz lampi od 808nm. Osim toga sam laser ima mogućnost podizanja energije do 160J/cm2 što je mnogo više od uobičajenih 50J/cm2 za SHR sisteme. Rezultati tretiranja ovim laserom su 80% uklonjenih dlaka već za 4-6 tretmana, dok SHR sistem postiže te rezultate za 8-12 tretmana.

Saloni Be You su kopija nemačkog branda Be You-t koji se od 2005. godine bavi isključivo trajnom epilacijom i aparativnom kozmetikom (www.be-you-t.de) po američkom Medi Spa konceptu. Be You saloni koriste isključivo mašine sertifikovane za evropsko odnosno nemačko tržište (naši aparati ne poseduju samo CE sertifikate i ateste Agencije za lekove Srbije, već i nemački TUV sertifikat koji govori o proverenosti i pouzdanosti njihovih tehničkih karakteristika).

Mr.sci. Katarina Obradović, dipl. ing., vlasnica salona Be You, je ujedno i uvoznik kozmetičkih aparata (www.beyoutechnology.rs), i edukator u ovoj oblasti, tako da je klijentima obezbeđena garancija uspešnosti usluga kroz najširu ponudu svih vrsta trajne epilacije od elektrolize, IPL, SHR sistema do diodnih lasera.

U čemu je prednost diodnog u odnosu na ostale lasere?

Velika prednost diodnog lasera u odnosu na IPL, SHR i ELOS tehnologiju je činjenica da su dlake trajno uklonjene. Druga njegova prednost je mogućnost produženja trajanja impulsa od 5 do 400ms i povećanja energije do 160J/cm2 da bi se uklonile i sasvim uporne, tanke ili vrlo svetle dlake. SHR sistem istom brzinom uklanja dlake kao i diodni laser, ali je zbog slabijeg termičkog efekta xenon lampe i manje energije period njihovog ponovnog oporavka oko godinu dana.

Koliko je tretmana potrebno da bi se trajno uklonile dlačice?

Dlake tretirane diodnim laserom se trajno uklanjaju posle 4 do 6 tretmana. Čak 80% dlaka će trajno biti uklonjene.