Kursevi

Dermapen/dermaroler (microneedling) tretmani

OPŠTE INFORMACIJE

Dermapen je aparat u obliku olovke sa mikroiglicama čija se dubina prodiranja u
kožu precizno kontroliše (od 0.2 do 2mm). Tokom tretmana se ovim mikroiglicama perforira koža klijenta čime se postižu sledeći efekti:

  • stimuliše proizvodnja kolagena i elastina
  • omogućava se bolja apsorpcija aktivnih supstanci
  • pojačava se cirkulacija i prokrvljenost

Tretman Dermapenom se tretira kao jači piling i tretman podlmađivanja kože. Efekti su:

  • lifting lica,
  • otklanjanje bora,
  • skupljanje pora
  • uklanjanje pigmentacija

Najbolji rezultati se vide kod kože sa ožiljcima od akni, strija, dubokih bora.

U sklopu teorijskog dela obrađuju se osnove anatomije kože i piling kao jedna od najstarijih metoda podmlađivanja. Polaznici će naučiti kako da prepoznaju različite tipove kože i da na osnovu toga donesu odluku o tome kako i da li tretirati klijenta mikronidling metodom i kojim od dva aparata (dermapenom ili dermarolerom). Biće im predstavljeni sami aparati i njihovo održavanje Takodje će biti obradjeni kombinovani tretmani mikroneedling tretmana sa kiselinama, ili sa kiseonikom ili sa mezoterapijama sa i bez igala.

U praktičnom delu se vrši obuka izvođenja tretmana mikronidlinga u salonima Be You i Božidarcu. Polaznicima se predstavlja izgled kabine i potrebni preparati za izvodjenje ovih tretmana. Po želji i ako se obezbede modeli mogu se vežbati i kombinovani tretmani. Polaznici će naučiti koje su sigurnosne mere prilikom izvođenja tretmana i kakva je nega potrebna nako tretmana. Evaluacija stečenog znanja će se vršiti putem A,B,C testa sa pitanjima.

APARATI KOJI SE KORISTE

Dermaroleri i dermapen

NAČIN PLAĆANJA

Način plaćanja: u celosti pre početka obuke

SERTIFIKATI:

Sertifikat Nemačke firme BEYOUTECHNOLOGY (ovo je dvojezični sertifikat (Engleski i Nemacki) za rad u kozmetičkim insitiutima na Nemačkom govornom području)

CILJ SEMINARA

Osposobljenost za izvođenje tretmana mikronidlinga uz pomoć dva aparata dermapena i dermorolera. Osposobljenost i diploma za rad u kozmetičkim instutima i SPA centrima u Evropi.

POTREBNA DOKUMENTA

Lična karta