Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Makenzijeva 23, Slavija
011 383 76 00
065 383 76 01

Be You - Ästhetik Studio
Aachen, Germany
+49 241 401 53 49

Kozmetički tretmani Beograd, Be You salon Beograd

Estetska medicina

Naslovna Estetska medicina Uklanjanje tetovaža i permanentnog make up-a

Uklanjanje tetovaža i permanentnog make up-a

Na koje sve načine je moguće ukloniti tetovaže i trajne šminke u Be you salonu?

Postoje tri načina uklanjanja tetovaža i permanentne šminke:

  • Lasersko uklanjanje NdYag laserom
  • Uklanjanje radio frekvencijama
  • Uklanjanje plazma penom

NdYag Laseri

Tetovaža je pigment odnosno boja aparativno ubačena u dermis na dubinu od 2-5 mm. Svaki pigment tj. određena boja absorbuje različitu talasnu dužinu svetlosti (npr plava i crvena reaguju na 520nm, dok se crna i nijanse sive razlažu talasnom dužinom od 1064 nm). Princip rada Nd Yag lasera je da zračenjem tačno sečenog koherentnog svetlosnog zraka, adekvatne talasne dužine, termički razloži pigment u dermisu na mikročestice, koje se zatim automatski izbacuju iz organizma putem limfe i krvotoka. Da bi se ovaj proces obavio efektno i bez oštećenja okolnog tkiva, NdYag laser mora posedovati adekvatnu snagu, precizne filtere i odličnu kalibraciju svetlosnih dužina.

Koliko tretmana je potrebno za uklanaje tetovaža NdYag laserom?

Potrebno je znati da je za uspešno uklanjnje tetovaže potrebno 4 do 5 tretmana. Tretmani se naplaćuju po veličini tetovaže. Najbrže i najefektinje se uklanjanju crne i sive tetovaže, zatim plave i crvene, a žute i zelena boja najsporije i najslabije. Takođe, ako je tetovaža rađena ručno (starije metode) moguće je da je potrebno 1 do 2 više tretmana, jer su ubodi na različitim dubinama tj. pigment je u te tetovaže neravnomerno duboko ubačen.

Kako izgleda tretman uklanjanja tetovaža NdYag laserom?

Nakon konsultacija i sporazuma sa klijentom, definiše se potreban broj tretmana i očekivani rezultati. Svaki tretman se dokumentuje slikama i prati u kartoteci. Pre tretmana aplikuje se lokalni anestetik u vidu kreme (EMLA) i čeka se minimum 20-30 minuta. Tretmani ne traju vremenski dugo i bol se relativno lako podnosi.

Nikon tretmana se pojavljuje crvenilo, blagi otok na mestu i u nekim slučajevima mali plikovi. Nakon 7-14 dana rana je potupno zarasla ali treba sačekati mesec dana nakon tretman kako bi se uradio sledeći.

RF termokauteri i Plazma pen

Termokauter (RF nož) i Plazma Pen se takodje uspešno primenjuju kod uklanjanja malih tetovaža i grešaka permanentnog make up-a. Termičko dejstvo visoko frekventne struje i plazma lasera suptilno uklanja površinske delove dermisa, dok se ne dođe do samog pigmenta. Pažljivim i preciznim rukovanjem ovim aparatima smanjuje se mogućnost pojave ožiljaka ili depigmentacije.

Kako izgleda tretman uklanjanja tetovaža RF termokauterom i Plazma penom?

Procedura je ista kao i kod laserskog uklanjnaja tetovaža, s tim što se pojavljuje krasta koja otpada nakon 7-14 dana.

Naše dugogodišnje iskustvo nam omogućava pravilno savetovanje i predlaganje optimalne metode za vaš konkretni slučaj. U savetovanju nam pomaže i da znamo koje su boje korišćene, kao i vreme nastanka tetovaže (npr. boje koje sadrže olovo kao komponentu se ne preporučuju za rad laserom).